Fra Black Friday til Cyber Monday – Danmarks største tilbudsdage

I Danmark har vi efterhånden taget mange af de store internationale mærkedage til os, lige fra Halloween til Valentine’s Day. I vores moderne tid, hvor materialismens flygtige ånd kommer over os i tide og utide, er det ikke så mærkeligt, at de store tilbudsdage efterhånden er nogle af dem, der fylder mest. Vi starter så småt i løbet af foråret og sommeren herhjemme, hvor mange byer holder Open By Night, men det er først til efteråret, at de helt store dage bliver skrevet i kalenderen.

Black Friday og Cyber Monday

Black Friday stammer oprindeligt fra USA og falder dagen efter Thanksgiving. Herhjemme er det måske ikke lige en dag vi husker, men det er altid fjerde fredag i november. Når dagen efterhånden begynder at snige sig tættere på, skal butikkerne nok sørge for at holde dig opdateret. Black Friday er nemlig den største handelsdag i Danmark og der er stribevis a vilde tilbud at hente hjem. Sidste år var det samlede dankortforbrug på 1,94 milliarder kroner, mens året før var rekordår med et samlet dankortforbrug på svimlende 2,117 milliarder kroner.

Cyber Monday er lige om hjørnet fra Black Friday. Dagen afholdes den efterfølgende mandag, og her er det online butikkerne, der vifter om sig med vanvittige tilbud. Dagen er dog endnu ikke så stor i Danmark, men den vinder stadig frem. Tallene fra sidste års Black Friday viser nemlig, at danskerne køber mere og mere på nettet, så det må være onlinebutikkerne, der er bagefter.

Single’s Day vinder frem i Danmark

Mange af de helt store butikskæder er nu begyndt at tage en ny tilbudsdag til sig. Den oprindeligt kinesiske tilbudsdag, Single’s Day, falder allerede den 11. november. I Danmark har vi ikke rigtig fået sat dagen på kalenderen endnu, men internationalt er det den største tilbudsdag overhovedet, med en omsætning der snildt overgår Black Friday og Cyber Monday sammenlagt. Den kinesiske online markedsplads, Alibaba, omsatte alene for 114 milliarder kroner i 2017 og svimlende 202 milliarder kroner i 2018.

Det siger næsten sig selv, at hvis den voldsomme fremgang for dagen også sker i Danmark, så går der ikke længe før Single’s Day også bliver en fast dag i kalenderen i de danske hjem. Butikkerne har store forventninger, og vi kan spændt følge med og hjælpe til, hvis lommerne er dybe nok.

Vent med de store juleindkøb

Det er selvfølgelig overhovedet ikke tilfældigt, at de store tilbudsdage alle falder i november. Julegaverne skal jo købes og helst i god tid, så der ikke er for meget stress på i december. Det kan dog betale sig at vente til tilbudsdagene, før man går helt amok. Der er mange penge at spare, og de fleste juleindkøb kan stadig klares hjemme fra computeren, da forsendelsen helst ikke skulle tage en måned.

Husk at være opmærksom på ekstra omkostninger til fragt, told og moms. Handler du uden for EU, skal du betale et importgebyr til Post Nord på 160 kroner, samt 25% i moms, med mindre din vare har en værdi på under 80 kroner. Når du op over en værdi på 1150 kroner, skal du også betale told.