Warning: Creating default object from empty value in /var/www/guide-nettet.dk/public_html/wp-content/plugins/wplike2get/wpLike2Get.php on line 119
Skoletasker | Den komplete guide til køb af skoletaske

Skoletasker | Den komplete guide til køb af skoletaske


I juli og august er det den store skoletaske tid. Det er på dette tidspunkt forældre, børn og unge køber en skoletaske til skolestart. I denne artikel gennemgår vi alt indenfor skoletasker, hvad end du er forælder, ung eller bare vil blive informeret!
Artiklen tager følgende emner op:

Skoletaske tests

Det kan være en rigtig god ide at tage et kig på en af de skoletaske tests, der er blevet foretaget. Testene giver en god ide om, hvilke mærke der producerer gode skoletasker og hvilke der ikke gør.
Forbrugerlab.dk tjekkede i 2011 en test af 19 forskellige skoletasker, blandt 4 forskellige mærker; Coop, Lego, Top-Toy og Jeva. Kun modellerne fra mærkerne Lego og Jeva opnåede den bedste score. Coop scorede lavest.

Politiken.dk foretog tilbage i 2007 en test af 8 forskellige skoletasker. Mærkerne der var testet blandt var: Jeva, Lego, Top-Toy, Panino, Ticket to heaven og Diddlina.
Vinderen blev Beginners fra mærket Jeva, hårdt forfulgt af en anden Jeva taske, samt en Lego og Top-toy taske.

Valg af skoletaske

 • Inden du køber en skoletaske, bør den person som skal bruge tasken have prøvet den på. Både med og uden overtøj.
 • Skoletasken skal sidde på ryggen og ikke nede ved bagdelen.
 • Den skal følge ryggen hele vejen ned.
 • Den skal helst veje under 1-1,5 kg uden indhold.
 • Den må ikke være for rummelig.
 • Skoletasken må ikke være bredere end brugeren skuldre.
 • Ved skoletasker til børn anbefales det, den er udstyret med brystrem.
 • Der skal være flere rum i tasken, så der er plads til madkasse, drikkedunk, skolebøger, penalhus og hvad der ellers hører til.
 • Bøger skal kunne være i et rum for sig selv og skal kunne støtte op ad ryggen.
 • Der skal være reflekser på alle sider af tasken og de skal kunne ses.
 • Lynlåse, remme og spænder på skoletasken skal være nemme at bruge for personen, der skal bruge skoletasken.
 • En skoletaske bør vælges, fordi den passer til brugerens krop, ikke fordi den har et bestemt mærke.

Skoletaskemærker

De mest populære skoletaskemærker i Danmark er mærkerne: Eastpak, Jeva, Ticket to heaven og Lego.

Eastpak skoletasker egner sig bedst til unge. De er bygget ergonomisk korrekt til ryggen og er i ganske udmærket kvalitet, men alt i alt er der lagt mere vægt på udseendet end på sundheden. Prisen i de danske shops er på mellem 390 kr og 600 kr. Modellerne til 600 kr kan rumme mere og har flere rum, mens modellerne til 390 kr er mere klassiske og består af få rum.
Læs mere om Eastpak skoletasker

Lego skoletasker er bedst egnet til børn. De får topkarakterer i de tests de er med i. Selve taskerne er lavet i samarbejde med kiropraktorer, så de får den bedst mulige ergonomi. Kvaliteten er desuden i rigtig god – og taskerne kan fås i forskellige motiver, hvilket gør dem mere spændende for børn.
Læs mere om Lego skoletasker

Jeva skoletasker har ligesom lego skoletaskerne også klaret sig rigtig godt i de danske tests, der er blevet foretaget – faktisk har Jeva skoletaskerne klaret sig en smule bedre. Stilmæssigt er de ikke ligeså pæne som hverken Lego, Ticket to heaven eller Eastpak skoletasker, men kvaliteten er helt i top!
Læs mere om Jeva skoletasker

Ticket to heaven skoletasker sælger gode solide skoletasker. Ticket To Heavens mærkesag er dyrevenlig politik og går ikke ind for opdræt af dyr, for udelukkende at kunne bruges til produktion af tøj. Tøjet egner sig til børn op til 13 års alderen.
Læs mere om Ticket to heaven skoletasker

Andre skoletaske tips

 • Skoletasken må ikke veje mere end 15-20 % af brugerens vægt. Hvis et barn på 20 kg bruger skoletasken, må den altså ikke veje mere end 4 kg.

Spørgsmål

Har du nogen spørgsmål angående køb af skoletasker, så efterlad meget gerne en kommentar!

Leave a reply