Warning: Creating default object from empty value in /var/www/guide-nettet.dk/public_html/wp-content/plugins/wplike2get/wpLike2Get.php on line 119
Gæsteseng test – Guide til køb af gæstesenge

Gæsteseng test – Guide til køb af gæstesenge

2011: Smartson.se2010: Smartson.se

Smartson test af gæstesenge


Hvilken gæsteseng skal du vælge? Det svenske testmagasin Smartson så på gæsteseng i en test fra 2011. Testen omfattede 8 gæstesenge.

I testen var tre foldesenge og tre oppustelige modeller repræsenteret. Hver seng blev vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kvalitet
 • Komfort
 • Funktion
 • Design
 • Værdi i forhold til pris

Gæsteseng testens resultat:

1 gæsteseng
Edward Ritz – bedst i test
Score: 2450 kr
Pris: 19
Vægt: 34 kg
Dimensioner udfoldet (lxbxh): 204 x 91 x 45 cm
Dimensioner foldet (lxbxh): 118 x 93 x 43 cm

Edward Ritz er en komfortabel gæsteseng i stilet design. Bunden er af laminatet og ovenpå den er en 15 cm tyk madras, hvilket gør den meget stabil. Sengen er let at folde ud/op, forudsat du bruger lidt armkrafter.
Edward Ritz er den eneste decideret seng i testen.

2 gæsteseng
Bestway Premium 95511024 – bedste billige model
Score: 450 kr
Pris: 19
Vægt: 7 kg
Dimensioner oppustet (lxbxh): 204 x 153 x 40 cm

Bestway Premium modellen udnævnes som testens bedste gæsteseng til prisen. Den har en indbygget elektrisk luftpumpe og beskrives som en komfortabel madras af god kvalitet, med plads til to personer. Den er produceret i velour lignende materiale. Gæstesengen er for dem, der ønsker at give gæsterne en behagelig lur med en minimal indsats.

3 gæsteseng
Outwell Flock luftmadras deluxe single
Score: 350 kr
Pris: 18
Vægt: 2,2 kg
Dimensioner oppustet (lxbxh): 187 x 80 x 23 cm

En enkelt madras med stor komfort. Den findes også i en større størrelse til to personer. Kvaliteten føles høj, men det er den eneste oppustelig gæsteseng i testen, hvor man selv er nødt til at købe luftpumpe til.
En overkommelig ekstra madras for én person.

4 gæsteseng
Stram Sussi
Score: 550 kr
Pris: 16
Vægt: 9 kg
Dimensioner udfoldet (lxbxh): 194 x 80 x 38 cm
Dimensioner foldet (lxbxh): 96 x 80 x 11 cm

Stram Sussi er en gæsteseng med god affjedring. Det er en enkel og tynd seng med god sove komfort. Den er let at folde ud, men man skal lige sikre en ekstra gang at alle ben er blevet forlænget.
Et godt alternativ for dem, der ønsker en sammenklappelig gæsteseng.

5 gæsteseng
Stram André
Score: 380 kr
Pris: 15
Vægt: 9,5 kg
Dimensioner udfoldet (lxbxh): 195 x 81 x 44 cm
Dimensioner foldet (lxbxh): 97 x 81 x 19 cm
En tynd og let sammenklappelig gæsteseng med trælameller. Den har betydelig hårdere sovekomfort end Sussi modellen. Det er vigtigt at alle benene bliver sat rigtig op, inden man lægger sig, da man ellers risikerer gæstesengen falder sammen.

6 gæsteseng
Asaklitt luftmadras Single
Score: 380 kr
Pris: 15
Vægt: 3,8 kg
Dimensioner oppustet (lxbxh): 200 x 109 x 27 cm

Asaklitt er en luftmadras, der føles solid og har en pæn overflade af materiale, som føles som fløjl. Gæstesengen er bred og tyk, selvom den kun er egnet til én person. Den har god komfort og har en tilhørende elektrisk pumpe, som er nem at bruge. Luftmadrassen er også tilgængelig som en seng til to personer.

7 gæsteseng
Bestway Opredning med fodpumpe 524.217
Score: 150 kr
Pris: 15
Vægt: 1,9kg
Dimensioner oppustet (lxbxh): 175 x 74 x 23 cm

En forholdsvis komfortabel gæsteseng, selvom den er ikke er særlig tyk. Den oppustelige madras er ikke særlig lang, hvilket ikke gør den egnet til høje mennesker. Den har indbygget fodpumpe, som fungerer godt.

8 gæsteseng
Luftseng med elpumpe
Score: 550 kr
Pris: 15
Vægt: 7,2 kg
Dimensioner udfoldet (lxbxh): 197 x 153 x 45 cm

En stabil gæsteseng med en let elektrisk pumpe. Biltemas madras er ikke den mest behagelig i testen, da den er plastik agtig på liggefladen. Når man vænner sig er gæstesengen vuggende og følger ikke ens bevægelser når man vænner sig.

Du kan læse om hele gæstesenge testen på Smartson.se

Smartson test af 8 gæstesenge

I 2010 foretog det svenske testmagasin Smartson.se også en test af gæstesenge. I testen blev der vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Funktionalitet
 • Kvalitet
 • Komfort
 • Værdi
 • Stil

I hver af kategorierne kunne gæstesengen opnå en score på 5, hvilket giver en maksimal score på 25.

Resultater i gæstesenge testen

1 gæsteseng
Intex Velour comfort – bedst i test
Pris: 450 kr
Score: 23
Type: Luftmadras i vinyl
Mål: 203 x 156 x 47 cm

Gæstesengen bliver testens vinder. Man kan mærke på den, den er i høj kvalitet og med den høje højdn minder den lidt om en seng. Overfladen er polsteret og den føles komfortabel. Sengen er meget høj i komfort.
Et minus er den indbyggede elektriske pumpe, som larmer meget, men den fylder madrassen hurtigt med luft.
Luftmadras gæstesengen er stabil og billig, samt nem at transportere i den medfølgende stofpose.

2 gæsteseng
Jysk Magda
Pris: 900 kr
Score: 18
Type: Sammenklappelig seng med skum madras
Mål: 193 x 80 x 45 cm

Gæstesengen Jysk Magda minder virkelig meget om Mio svigerfar modellen. De er næsten helt indentiske. Forskellen er dog at Magda modellen har ubehandlet trælameller. Modellen er væsentlig billigere end den fra Mio, hvilket giver denne en bedre placering.

3 gæsteseng
Mio svigerfar
Pris: 1350 kr
Score: 17
Type: Sammenklappelig seng med skum madras
Mål: 193 x 80 x 45 cm

Testens dyreste gæsteseng kommer fra Mio. Den er bygget af en stabil stålramme og lamellerne er i lakeret ahorn. Stoffet på madrassen er meget behageligt, men madrassen bør være fastere og tykkere, hvis den skal have bedste komfort. På trods af visse mangler er det en behagelig seng, som man sagtens kan sove i, i flere nætter. Desværre er det svært at retfærdiggøre den høje pris.

4 gæsteseng
Rusta Extrasäng
Pris: 100 kr
Score: 15
Type: Luftmadras i PVC plast
Mål: 185 x 76 x 16 cm

En almindelig luftmadras produceret i PVC plast med stor komfort. Gæstesengen har en mærkelig duft af kemikalie, men duften aftager dog efter et par nætter. Luftmadrassen scorer især point på at være testens billigste model, med en pris på kun 100 kr! En meget overkommelig gæsteseng uden nogen mærkbare fejl.

5 gæsteseng
Jula Luftmadrass
Pris: 150 kr
Score: 15
Type: Luftmadras af vævet stof i bomuld og gummi
Mål: 196 x 72 x 12 cm

En klassisk luftmadras, med blød og smidig overflade. Luftpuderne i madrassen er godt placeret, så komforten er ganske høj i forhold til sin tykkelse. Den er desuden vandtæt, så den virker fantastisk til udendørs aktiviteter og camping.

6 gæsteseng
Biltema 26-3372
Pris: 230 kr
Score: 13
Type: Luftmadras i PVC plast
Mål: 198 x 152 x 16 cm

Overkommelig og komfortabel luftmadras. Den er ikke bemærkelsesværdig på nogen måde. Den er i god kvalitet og prisen er ikke til at klage over. Den mangler en intex pumpe, som både fylder og tømmer madrassen. Ser man på andre modeller, er der tilsvarende alternativer til bedre pris i testen.

7 gæsteseng
Ikea Sandvika
Pris: 600 kr
Score: 12
Type: Sammenklappelig seng med skummadras
Mål: 190 x 80 x 36 cm

Denne gæsteseng fra Ikea er et fint valg. Den er let at transportere med sine ekstra hjul og den er desuden let at opbevare. Den har dog flere designmæssige svagheder. Flere gange i testen blev den oplevet som ustabil. Madrassen er meget tynd og du kan føle trælamellerne, hvis du bevæger dig.

8 gæsteseng
Mio Svärmor
Pris: 800 kr
Score: 12
Type: Sammenklappelig seng med skummadras
Mål: 193 x 80 x 45 cm

I betragtning af hvad du får, så er det ikke nogen billig gæsteseng. Sengen er på ingen måde dårlig, men heller ikke særlig god. Den er bygget op omkring en simpel foldende stålramme med trælameller. Madrassen er forholdsvis tynd. Komforten er dårlig. En fordel ved gæstesengen er at den er nem at opbevare og nem at transportere.

Du kan læse om hele gæstesenge testen på Smartson.se

Gæstesenges pris

Prisen på en gæsteseng er meget varierende. Vi har fundet billige gæstesenge i Jysk, BILKA og IKEA til en pris af 350 kr, mens man på andre hjemmesider skal betale 2000-3000 kr for en gæsteseng. Prisen afhænger naturligvis af hvilken seng og madras du får.

Valg af gæsteseng

Prisintervallet er som sagt stort, men hvilken størrelse skal man så vælge? Her er nogen overvejelser du bør gennemgå inden køb af gæsteseng:

 • Hvis brugerne skal ligge i gæstesengen i flere dage af gangen, bør man vælge en lidt dyrere gæsteseng.
 • Skal den kun bruges til én-dags-overnatninger af forskellige mennesker, er en billig gæsteseng fin.
 • Hvor meget plads har du at gøre godt med? Skal den være sammenklappelig, oppustelig eller lignende, fordi den skal kunne rykkes rundt eller skal den stå fast i et gæsteværelse?

Inspiration til køb


TV2 har taget et kig på 6 forskellige gæstesenge. I programmet var prisintervallet på gæstesengene 500 kr – 3150 kr. I programmet ser de desuden på multifunktionelle gæstesenge og ser på, hvad der er på mode lige nu.

Selvoppustlige gæstesenge

Ikke mange foretrækker den oppustelige gæsteseng, fordi det kræver et stort arbejde med pumpen. Hvis dette er et problem for dig, kan du købe en elektrisk pumpe med til den oppustelige gæsteng (nogen steder hører det endda med i købet). Fordelen ved de oppustelige gæstesenge er de fylder minimalt, når de ikke er pustet op.

Sorry, comments are closed for this post.